Poslovno savjetovanje

Poslovno savjetovanje i savjetodavne usluge u području upravljanja i naplate potraživanja od nesavjesnih stanara

U brojnim zajednicama etažnih vlasnika (ZEV) postoji jedan ili više neplatiša računa za vodu, stubišno svjetlo i održavanje zgrade, zbog kojih imaju probleme oni etažni vlasnici koji redovno izmiruju svoje obaveze, i upravni odbori ZEV-a. Prema zakonu, ali i gradskim vlastima, jedino riješenje za takve slučajeve je tužba.

Zakon je jasno definisao kako se rješavaju takvi problemi. Upravni odbor ZEV-a podnosi tužbe nadležnim organima protiv članova etažnih vlasnika koji ne izvršavaju svoje obaveze.

ZEV Servis, u saradnji sa advokatskim kućama iskusnim u oblasti utuživanja etažnih vlasnika koji ne izmiruju svoje obaveze u skladu sa Zakonom o održavanju zgrada, svim svojim klijentima nudi brzo i efikasno rješenje ovog problema.

Pravna služba ZEV Servisa prati ročnost potraživanja zajednice etažnih vlasnika od stanara i vodi brigu da ne dođe do zastare potraživanja, te pravovremeno reaguje s opomenama i tužbama prema neplatišama.

Zahvaljujući blagovremenom djelovanju i efikasnim radnjama naše pravne službe i advokata, stopa nenaplaćenih potraživanja svedena je na minimum.