Uhapšeni jer su zadržali novac stanara

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je dva odvojena izvještaja Okružnom tužilaštvu protiv blagajnika i predsjednika Upravnog odbora Zajednice etažnih vlasnika zgrade u Banjaluci zbog sumnje da su počinili krivično djelo pronevjera, čime su protivpravno prisvojili 7.777 KM.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka saopšteno je da je lice čiji su inicijali Lj.Z. osumnjičeno da je od aprila do decembra 2009. godine, obavljajući poslove blagajnika Zajednice etažnih vlasnika zgrade u Banjaluci, sredstva u iznosu od 3.077 KM prikupljena od etažnih vlasnika protivpravno zadržavalo za sebe.

Lj.Z. ova sredstva etažnih vlasnika prikuljena na ime utroška vode, struje i održavanja zgrade nije uplaćivao na račun već ih je zadržao za sebe, za koliko je oštetio Zajednicu etažnih vlasnika.

Izvještaj je podnesen i protiv predsjednika Upravnog odbora Zajednice etažnih vlasinika zgrade u Banjaluci Ž.P. koji je osumnjičen da je od 1. januara 2008. do 31. decembra 2010. godine bez odluke Upravnog odbora podigao 4.700 KM sa računa Zajednice etažnih vlasnika i nije ga iskoristio za održavanje zgrade već ga je zadržao za sebe.

Osumnjičeni je za ovaj iznos oštetio Zajednicu etažnih vlasnika.

Izvor: Nezavisne novine