Muke stanara Beogradske ulice u Banjaluci: Za pse plaćaju i struju i vodu

BANJALUKA – Odluka o tome da se naplaćuju sve obaveze jednog člana više korisnicima stanova koji imaju kućne ljubimce, po kojoj stanar za psa plaća dodatnih šest KM za vodu i pola marke za struju, odnosno lift, dočekala je stanare u Beogradskoj ulici na ulazu broj 13.

Ovu odluku je, prema pismu našeg čitaoca, koji nam je poslao fotografiju odluke, donio Upravni odbor ZEV-a 11. februara.

“Već sam prvi mjesec platio, kao da u stanu živi nas troje, iako supruga i ja živimo sami s psom”, rekao nam je jedan stanar u ovoj zgradi koji ima psa, a kojeg smo juče posjetili.

Smatra da nije u redu da se za psa plaća kao da je osoba, odnosno član porodice.

“Pas prema ovoj računici potroši kubik vode ili 1.000 litara, a čovjek kada sprema porodičnu slavu potroši dva kubika”, kaže nam ovaj stanar.

Ističe da pas sigurno ne može potrošiti za dvije godine koliko neko za jednu slavu potroši.

“Da su nam rekli dvije ili tri marke pa u redu, nije stvar ni u šest KM, već što naplate kao da je pas potrošio toliko vode, a sigurno ne može toliko potrošiti”, zaključio je on.

Kako kaže on, struju, odnosno lift i svjetlo u hodnicima, dosad je plaćao jednu marku, a sada će i za to plaćati 1,50 KM.

“Nisu to neka značajna sredstva, ali opet nije u redu. Mislim da su ovu odluku donijeli oni koji ne vole životinje i ne znaju na koji način da nas kazne pa udaraju po džepu”, kaže ovaj stanar.

Na ulazu Beogradske 3 rekli su da kod njih ne postoji odluka po kojoj stanari plaćaju za kućne ljubimce kao da su članovi porodice.

“U našoj zgradi ima dosta ljubimaca i takva odluka ne postoji, mada smatram da bi trebalo da postoji, jer oni koji imaju psa kupaju ga i mislim da i on potroši dosta vode, tako da je to po mom mišljenju u redu”, rekla je jedna stanarka ove zgrade.

U Gradskoj upravi su nam rekli da su oni zaduženi za kućni red, a da odnose unutar zgrade i njeno uređenje određuju stanari, odnosno ZEV.

Izvor: Nezavisne novine